Pastoraat Pastoraat

Er zijn verschillende gaven, maar er is één Geest,
Er zijn verschillende dienende taken maar er is één Heer.

Pastoraat is omzien naar elkaar en met elkaar optrekken. Met elkaar optrekken wil zeggen dat er mensen voor je zijn wanneer je iemand nodig hebt. En het betekent ook: je realiseren dat er mensen zijn die jou nodig hebben. Pastoraat vraagt dus een actie van twee kanten.

Contactpersoon
Een laagdrempelig contact gaat via de contactpersoon die maandelijks het kerkblad bij u bezorgd.

Groot Huisbezoek
Daarmee wordt met meer mensen in kleine kring contact gelegd.
Deze groot huisbezoeken worden jaarlijks georganiseerd. Zij zijn bedoeld voor gemeenteleden die bij elkaar in de buurt wonen. Deze bezoeken worden veelal aangekondigd via het kerkblad of via de kerkbrief.

Individueel bezoek
Denk hierbij ondermeer aan ziekte, vreugde of verdriet; maar ook om te praten over belangrijke levensvragen. Een groot deel van dit pastorale bezoekwerk gebeurt in stilte. Dit werk wordt gedaan door de wijkpredikant of door een ouderling/pastoraal werker. Door individueel contact met één van hen willen wij elkaar tot steun zijn.

Omzien naar elkaar
Wanneer u iemand kent die misschien aandacht nodig heeft laat het dan weten direct aan één van de predikanten. Wanneer u wilt deelnemen aan Groot Huisbezoek laat het dan weten aan de sectievoorzitter.

Omzien met elkaar
Wilt u zelf ook actief zijn door met elkaar te helpen omzien naar anderen, neemt u dan contact met ons op om met elkaar af te stemmen welke mogelijkheden bij u passen. Voor de belangrijkste adressen klikt u hier.

Leef mee
Weet u/jij dat iemand van onze kerk ziek is, of aandacht nodig heeft, geeft dat door aan de kerk. U/jij mag natuurlijk ook uw/jouw eigen naam opgeven. Hoe?

• Er staat een doos in de kerk (Walburg en Wijngaard) bij de ingang voor en na de kerkdienst. Daar kunt u/jij een briefje in doen, met de naam van de te bezoeken persoon, en als het kan ook uw/jouw eigen naam.
  • U/jij kan ook een bericht sturen naar het volgende e-mailadres:

En net als bij brand geldt: beter vaak gemeld, dan niet gemeld. Dus gebruik deze LEEF_MEE mogelijkheden. Dan kan het pastoraatsteam aan het werk.