Maatschappelijke stage (13-17): idee Maatschappelijke stage (13-17): idee

Kindernevendienst, Me4You
Tijdens de kerkdienst op zondag hebben de kinderen hun eigen kerk, de
kindernevendienst. Daar wordt met de kinderen gepraat over een verhaal uit de bijbel, hierna verwerken de kinderen door dit te tekenen, knutselen of uitvoeren in drama. De mensen van de kindernevendienst zouden het leuk vinden als maatschappelijk stagiaires daarbij helpen.

Bron: Vrijwilligerscentrale Zutphen

Koster helpen, Me4You
In en rondom de kerk zijn veel leuke werkzaamheden te doen. Zoals spullen opknappen of repareren, ruimtes inrichten voor een bijeenkomst, schoonmaken. Bij sommige klussen kan de koster extra hulp gebruiken.

Bron: Vrijwilligerscentrale, Zutphen

Werkzaamheden, Me4You
Voor maatschappelijk stagiaires zijn er veel werkzaamheden te verrichten. Werkzaamheden kunnen bestaan uit: assisteren bij jeugdwerk, ondersteunen bij kinderclub, PowerPoint presentatie maken voor projecten, koffie schenken na de kerkdienst, bloemschikken, peuters tijdens de kerkdiensten begeleiden. Voor alle werkzaamheden geldt dat je het leuk vindt om aan deze activiteiten bij te dragen. Je kunt ook verschillende werkzaamheden doen. Er vindt altijd een gesprek vooraf plaats om te bespreken wat jij als maatschappelijke stage kunt doen. De uren kunnen in overleg besproken worden.

Bron: Vrijwilligerscentrale Zutphen

Informatie:
Lijkt het je wat of heb je nog vragen, neem dan contact op met Folkert de Jong, tel. 529276, email .