Kindernevendienst (4-12 jr) Kindernevendienst (4-12 jr)

Tijdens iedere zondagmorgendienst voor alle kinderen van de basisschool in twee groepen (kinderen uit groep 1 t/m 4 en uit groep 5 t/m 8). In sommige gevallen voegen we beide groepen samen.

In de kindernevendienst luisteren we naar een bijbelverhaal en we werken dit uit aan de hand van een spelletje, knippen en plakken, kringgesprek, zingen, rollenspel, etc.
In de periode rond Kerst en Pasen hebben de kindernevendiensten een doorlopend project.

De kindernevendienst heeft als doel met de kinderen op hun eigen niveau Bijbelverhalen te lezen en te verhelderen d.m.v. gesprekken en verwerkingsopdrachten die aansluiten bij het niveau en de belevingswereld van kinderen. Dit in een veilige, plezierige en respectvolle omgeving.

Bijbel Basics Bijbel Basics

Vanaf begin 2018 gebruiken wij Bijbel Basics als methode voor onze kindernevendiensten. Met Bijbel Basics beloven we dat kinderen tussen 4 en 12 jaar de 200 meest essentiële bijbelverhalen twee keer gehoord en verwerkt hebben.
Daarmee wordt een brede basis gelegd voor de bijbelopvoeding van kinderen en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel.

De verhalen die wij behandelen kunnen afwijken van de lezingen in de kerk.

Verhalen:
Zondag 8 april | De liefde van God | Psalm 103
Zondag 15 april | God schept de hemel en de aarde | Genesis 1:1-2:4
Zondag 22 april | Adam en Eva | Genesis 3:1-13 en 3:20-24
Zondag 29 april | Kaïn en Abel | Genesis 4:1-16
Zondag 6 mei | Noach | Genesis 6:9-9:17
Zondag 13 mei | De toren van Babel | Genesis 11:1-9
Zondag 20 mei | De heilige Geest komt | Handelingen 2:1-21
Zondag 27 mei | De eerste christenen | Handelingen 2:41-47
Zondag 3 juni | De apostelen in de gevangenis | Handelingen 5:12-42
Zondag 10 juni | De man uit Ethiopië | Handelingen 8:26-40
Zondag 17 juni | Cornelius hoort erbij | Handelingen 10:9-36 en 44-48

Vrijwilligers gezocht! Vrijwilligers gezocht!

De leiding van de Kindernevendienst heeft dringend nieuwe leiding nodig. Weet u iemand (opa's en oma's zijn ook van harte welkom!) of wilt u zelf graag meedoen?
Mail ons of schiet een van ons aan na de dienst!
@: