Het logo van de Protestantse Gemeente te Zutphen (linksboven in de banner)

In ons logo (linksboven in de banner) ziet u een ankerkruis vervlochten in het PKN logo. Het ankerkruis is waarschijnlijk het eigenlijke stedelijke (Zutphense) embleem geweest. Bekend is, dat in de Middeleeuwen de krijgsbanier van de stad Zutphen een "root cruyce" op wit doek vertoonde, vandaar een ankerkruis van 'keel' (keel is de heraldische kleur rood).
Enkele Zutphense geslachten als van der Marsch en van der Voorst, voerden dit ankerkruis eveneens van oudsher (bron: site van de gemeente Zutphen).

Het logo is in 2006 tot stand gekomen bij het aangaan van de federatie tussen Hervormd en Gereformeerd.
Het ontwerp is van de toenmalige voorzitter van het College van Kerkrentmeesters, de heer G.J. Stemerdink.