Slechtvalk op de Walburgistoren

Boven in de toren van de Walburgiskerk, ter hoogte van de vlaggenmast, nestelt een paar slechtvalken. Na twee jaar zonder nageslacht zijn er dit jaar maar liefst 3 springlevende kuikens (en 1 overgebleven ei...) bij het koppel slechtvalken.
Zowel vrouwtje als mannetje broeden de eieren uit in 29-32 dagen. De jongen blijven 35-42 dagen in het nest, maar dan duurt het nog circa 2 maanden voordat de jongen zelfstandig kunnen overleven.

De slechtvalken zijn beschermd. Dat betekent dat we ze niet mogen storen. In nauw overleg met de vogelwerkgroep Zutphen is besloten dat het vlaggen dit jaar met Koningsdag en 4/5 mei toch mogelijk was. De jongen waren op dat moment oud genoeg dat de ouders ze niet in de steek zouden laten op moment dat de ouders opgeschrikt zouden worden door mensen op de toren.

Foto's: A. Becht