PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 
Liturgische schikking 40 dagentijd - Pasen Liturgische schikking 40 dagentijd - Pasen

Liturgische schikking voor zondag 18 februari
Op de eerste zondag van de veertigdagentijd horen we over de verzoeking van Jezus in de woestijn. We zien een stam met twee uitgestoken armen. Rond een van de armen een warboel aan takken met dorens, zij verbeelden de stem van de verwarringzaaier. De witte bloemen staan voor de engelen die voor Jezus zorgen. Onder aan de stam zien we de woestijn waar de verwarring doorgaat maar waar de witte bloemen sterker blijven staan. Liturgische schikking voor zondag 25 februari
Op de tweede zondag van de veertigdagentijd horen we over de verheerlijking op de berg. Drie leerlingen gaan met Jezus de berg op. Ze zien Mozes en Elia. Het is een hemels moment dat ze vast willen houden, verbeeld in de drie hyacinten die hemels verlangen uitbeelden. Witte amaryllis wordt langs de stam naar beneden gebonden als de stem van God. Jezus wordt de geliefde Zoon genoemd.
Liturgische schikking voor zondag 4 maart
Op deze derde zondag van de veertigdagentijd horen we hoe Jezus stem de handelaars de tempel uit jaagt. Sterk als het dikke touw rond de stam is Zijn handelen. De boosheid van Jezus wordt gesymboliseerd door een kale stam met daarlangs een dik touw. De stemmen van de handelaars worden door Jezus het zwijgen opgelegd. Alleen zo kan de stem van God weer gehoord worden.Liturgische schikking voor zondag 11 maart
Op deze vierde zondag van de veertigdagentijd horen we hoe Jezus brood en vis deelt.  Zijn delen maken veel van weinig. De kleur roze vertelt ons Gods licht breekt al wat door op weg naar Pasen. Rondom de stam zien we bolletjes mos en gras. Langs de stam graan, als teken van het brood dat wordt gedeeld. Onder de stam een brood in twee grote stukken.De schikkingen zijn gemaakt door Tineke Wijers, Corien Plantinga, Dicky Suitela.

terug
 
 
LAATSTE NIEUWS:
 
Liturgische schikking 40 dagentijd - Pasen
meer
 
Hervorming pastoraat
Klik hier voor meer info.
 
Verbouwplannen Walburgiskerk
meer
 
Jaarthema 2017-2018
meer
 
ZWO nieuwsbrieven
klik hier.
 
Onze gemeente in de media?
meer
 
Adressen kerkgebouwen:

De Wijngaard
Wilhelminalaan 3,
7204 AB, Zutphen

Sint Walburgiskerk
Kerkhof 3,
7201 DM, Zutphen


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.